Talerze z Trzciny Cukrowej
W swojej ofercie posiadamy całą gamę naczyń ekologicznych biodegradowalnych wyprodukowanych na bazie bagassy. Bagassa to wysuszone włókna trzciny cukrowej, które są pozyskiwane w trakcie procesu wyciskania soku z łodyg trzciny cukrowej. Po rozdrobnieniu na włókna, surowiec przechodzi w postać pulpy, która stanowi doskonały materiał do produkcji takich wyrobów jak: miski, talerze, czy tacki. Naczynia z bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby. Produkty te nie przeciekają i są odporne na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury. Ponadto są sztywne i wygodne w użyciu. Dodatkowo dzięki wysokiej estetyce mogą z powodzeniem zastąpić talerze ceramiczne.
Ovale Stimmplatte 32/25cm, 18210
ecOkay weiße, ökologische, ovale Zuckerrohrplatten, 32 cm x 25 cm, Packung mit 50 Stück
Katalog-Index: KAT08066
Zuckerrohr, rund, 15 cm, weiß
Ökologische Zuckerrohrteller, Durchmesser 15 cm, Packung mit 50 Stück, biologisch abbaubar
Katalog-Index: KAT07364
Einwegtablett mit 6 Fächern
Biologisch abbaubares Zuckerrohr, serviert Mahlzeiten in Kantinen
Katalog-Index: KAT07296